Meruňkový koláč s tvarohem, badyánem a kešu oříšky

Meruňkový koláč s tvarohem a badyánem


Těsto:

200 g hladké mouky

1 lžička sody

1 lžička bio prášku do pečiva

120 g třtinového cukru

1 bio vanilkový cukr

120 g másla

2 vejce od slepic ve volném chovu

200 ml mléka nebo kefíru

Pár kapek vanilkového extraktu


Náplň:

250 g meruněk

1 hrnek oříšků kešu nebo mandlí

1 lžíce badyánu

2 lžíce třtinového cukru

2 lžíce másla

1 bio tvaroh


Koláč si předpečeme na 190 stupňů, mezitím si na másle rozpustíme cukr, poté jemně opražíme oříšky a nakonec přidáme na pár minut ovoce. Po vychladnutí potřeme koláč tvarohem, polijeme ovocným rozvarem s oříšky a dáme ještě na 15 minut zapéct.