Divotvorný recept: Karmelitánské kapky

KARMELITÁNSKÉ KAPKY

Likér pro dobrou náladu z klášterních zahrad.

  • 1 láhev brandy nebo koňaku
  • nať a listy meduňky
  • 1 muškátový oříšek (strouhaný)
  • 1 lžička semen koriandru (mletých či stlučených)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 10 celých hřebíčků
  • šťáva z půlky bio citrónu
  • 2 lžíce medu

Na svátek Cyrila a Metoděje jsem si vytvořila základ pro karmelitánské kapky. Hlavní bylinkou pro tyto klášterní kapky léčící smutek a neklid je MEDUŇKA. Nasekaná nať se smíchá s trochou koření podle chuti - lžička mleté skořice, 10 celých hřebíčků, 1 nastrouhaný muškátový oříšek, lžička semínek koriandru apod. a zalije se brandy nebo koňakem.

Směs se nechá 3 týdny macerovat, poté scedíme, přidáme pár lžic medu a citrónovou šťávu. Užíváme po kapkách nebo malých štamprlkách.